A maga módján konzultált a bevándorlásról a Tesco-dal szerzője

Fotó: MTI / Marjai János

-

A plakátháború a rendőrségi fellépés ellenére a jelek szerint korántsem ért a csúcsra, de a nemzeti konzultáció kritikusai más eszközökkel is kifejtik véleményüket. Az interneten újabb és újabb mémek facsarják ki, illetve helyezik kontextusba a kormányzati óriásplakátokat. A vasárnapi zárva tartás ellen tiltakozó híres Tesco-dal szerzője sem maradt néma.Az internetes közösség számon tartja, hol vannak az országban a plakátok, elkészült már az az alkalmazás is, amellyel dokumentálni lehet, hogy az egyes helyszíneken hol vannak ép és rongált plakátok.
A Fidesszel a bevándorlás ügyében már perben is álló Magyar Helsinki Bizottság külön projektet szentelt a nemzeti konzultációnak, mindenkit tiltakozásra buzdít, szóban, képben, valamint arra, hogy kitöltetlenül küldje vissza a kérdőívet. Nyáry Krisztián író magyar menekülteket ábrázoló archív képekben fejezte ki véleményét a témáról.A Helsinki Bizottság ajánlotta #bevandorlovagyok jelzéssel foglalt állást az ügyben Dragomán György író (maga is bevándorló), ismét közzétéve feleségének (szintén bevándorló) egy nagyon is a témába vágó versét.


"Inkább hús közt a kamionban,mint háborúkba, börtönökbe.Zajló folyón át lélekvesztőn,vagy pányvával alvázra kötve."Egyszer már kitettem ezt a verset. Most kiteszem újra. #bevandorlovagyok #menekultvagyok

Posted by Dragomán György on 2015. május 21.

Érthetetlenül elsikkadt a bevándorlásellenesség témájában Pál József, a híres, több mint mint félmilliós nézettségű Tesco-dal (annak idején elsőként a VS.hu-nak nyilatkozó) szerzőjének állásfoglalása. Pedig már három hete tette közzé keresetlen véleményét, amikor felhúzta magát azon, hogy milyen ügyben kapott levelet Orbán Viktortól.