A kockás ing lett a pedagógusok lázadásának szimbóluma

-

A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium után újabb iskola, a szolnoki Széchenyi István Gimnázium tanári kara fotózkodott talpig kockás ingben, hogy így reagáljanak Klinghammer István korábbi felsőoktatási államtitkár szavaira.


Klinghammer István, a második Orbán-kormány felsőoktatási államtitkára (és korábban az ELTE rektora) a Magyar Nemzetnek adott interjújában mondta azt, hogy olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak.


Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál.

Erre reagáltak először a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanárai egy fényképpel, amelyen mindannyian kockás inget vettek fel. A tiltakozásnak ez a módja a jelek szerint ragadós, mert szerdán a szolnoki Széchenyi István Gimnázium tanárai is így fényképezkedtek, és töltötték fel a fotót a „Nem leszek suliban” elnevezésű esemény Facebook-oldalára. Ez utóbbi egyébként egy szülői kezdeményezés, ami arra biztat, hogy a közoktatási rendszer elleni tiltakozás jeleként február 29-én ne engedjék a gyerekeket iskolába.