Multinacionális reklámügynökséggel riasztaná a kormány a menekülteket

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-


A kormány a JWT Budapest Marketing Szolgáltató Kft.-t bízta meg, hogy megtervezze azt a külföldi országokban – a tervek szerint Szerbiában, Macedóniában és Görögországban – indítandó kampányt, melynek lényege szerint a menekülteknek nem érdemes Magyarországra jönniük. Ezt a Miniszterelnökség sajtóirodája közölte lapunkkal.

A társasággal a Nemzeti Kommunikációs Hivatal kötött vállalkozási keretszerződést, összesen nettó 800 millió keretösszegig, vagyis maximum ennyit költenek majd a kampányra. A Miniszterelnökség szerint a pontos összegekről később születhet döntés.

A sajtóiroda azt is hozzátette: az egyes eseti megrendelések során határozzák meg, hogy mely országokban hány hirdetést helyeznek ki.

A JWT Budapest Marketing a J. Walter Thompson nevű amerikai marketing cég magyar leányvállalata. A New York-i székhelyű cég 91 országban van jelen. Az anyavállat korábban dolgozott például a Nestlének, a Fordnak, a Rolexnek, a Shellnek, a Bayernek.

Lázár János miniszterelnökségi miniszter múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján annyit mondott, hogy a kampányt egy nagy nemzetközi ügynökség bonyolítja le több millió euróért, és ezzel mérséklődhet a Magyarországra érkező menekülthullám. A kampány főbb üzeneteiről nem beszélt.

Augusztus közepén az Index számolt be arról, hogy a kormány a bevándorlásellenes kampányát kiterjeszti a menekülteket kibocsátó országokra is.