A jobbikos Rig Lajos most már hivatalosan is beülhet az Országgyűlésbe

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Miután nem érkezett jogorvoslati kérelem, jogerőssé vált az egy héttel ezelőtti tapolcai időközi választás eredménye. A győztes, a jobbikos Rig Lajos kedden veheti át megbízólevelét, utána már leteheti az esküt.


Jogerőssé vált az április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután vasárnap a délután négy órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem (a választási bizottság csütörtöki, eredménymegállapító határozata ellen vasárnap 16 óráig lehetett jogorvoslati kérelmet benyújtani) – közölte Ughy Jenőné, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője vasárnap.

Veszprém megye 3-as választókerületében azért kellett időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

A választást Rig Lajos, a Jobbik jelöltje nyerte. A választás eredményét a külképviseleti szavazatok összeszámlálása után, a szavazóköri jegyzőkönyvek összesítése alapján, csütörtökön állapította meg az egyéni választókerületi választási bizottság.A megválasztott képviselő várhatóan kedden veszi át megbízólevelét, majd - miután letette esküjét - beülhet a Jobbik frakciójának tagjai közé az Országgyűlésben.

Rig Lajos az április 12-ei szavazáson a voksok 35,49 százalékát szerezte meg, Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP) 34,27 százalékot, Pad Ferenc (MSZP-DK) 26,2 százalékot, Sallee Barbara (LMP) 2,02 százalékot kapott. Több jelölt nem érte el az 1 százalékot.