A Jobbik vezet, jön föl a Kétfarkú, Gyurcsány egyedül is menő

-

A két legfontosabb kategóriában, a követők számában és aktivitásában is tarol a radikális párt a Facebookon. A Fideszt Orbán Viktor, a DK-t Gyurcsány Ferenc viszi a hátán, az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt lemossa az MSZP-t.


Hétfőn véget ért a parlamenti ülésszak, ezzel hivatalosan is elkezdődött a politikai uborkaszezon, és ez még a Facebookon is meglátszik. Orbán Viktor miniszterelnök például valószínűleg szabadságon van (vagy nem, de a kormányzati kommunikáció erről nem szívesen beszél), Facebook-oldalán is negyedikei az utolsó bejegyzés, egy érdi látogatásról szóló videó (erről az eseményről mi is beszámoltunk).

A politikai erőviszonyok nagyjából a Facebookon is látszanak, de a közösségi oldal nem teljesen képezi le a valóságot. Orbán a legnépszerűbbnek tűnő politikus (oldalát több mint 338 ezren követik), de a Fidesz a harmadik helyre szorul a pártok közt a maga 186 ezer követőjével. Itt már a Jobbik vezet 288 ezer követővel, meglepetésre a közvélemény-kutatásokban a parlamenti küszöb alatt mért Együtt a második, 207 ezer lájkolóval.


Áldott, békés Karácsonyt mindenkinek!

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, December 24, 2014

Érdekes, hogy a kormány bevándorlók elleni plakátkampányát megkontrázó – tavaly óta pártként is bejegyzett – Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) több parlamenti erőt is, így az MSZP-t is megelőzve 4. a listán 154 ezer követővel, akikből 15 ezret szerzett mostani akciójának kezdete óta.


Hosszú ideig tartó stagnálás után az ellenkampány megdobta a Kétfarkú követőinek számát


A teljes sorrend a pártok mezőnyében a követők száma alapján:

  1. Jobbik: 288 ezer
  2. Együtt: 207 ezer
  3. Fidesz: 186 ezer
  4. MKKP: 154 ezer
  5. MSZP 128 ezer
  6. PM: 76 ezer
  7. LMP: 42 ezer
  8. DK: 40 ezer
  9. Liberálisok: 10 ezer
  10. KDNP: 4592


Láttál már pártelnököt mosogatni, kávét főzni? Ha még nem, akkor itt az alkalom, nézd meg Vona Gábor legutóbbi álruhás országjárását!

Posted by Jobbik Magyarországért Mozgalom on Monday, July 6, 2015

A politikusok közt senki nincs, aki csak meg is közelítené Orbán népszerűségét. A követők száma alapján második helyen álló Vona Gábornak kevesebb, 255 ezer követője van, vagyis a Jobbiknál fordított a képlet, a pártelnök – a Facebook tanúsága szerint – kevésbé népszerű, mint maga a párt. A DK viszont egyértelműen egyszemélyes projekt, ami abból is látszik, hogy Gyurcsány Ferencet 109 ezren követik, míg pártját csak 40 ezren. A Kétfarkú elnökénél még nagyobb a szakadék, Kovács Gergő 529 követője sehol sincs a párt 154 ezer emberétől.


Összeköltöztünk :))

Posted by Gyurcsány Ferenc on Saturday, May 30, 2015

A baloldal vezetési válsága egyébként jól látható a Facebookon is, hiszen nincsenek igazán népszerű politikusaik. Illetve akik a követők száma alapján népszerűnek lennének, már nem aktívak: az MSZP éléről két vesztett választás után lemondott Mesterházy Attilát 218 ezren követik, amit nyilván még az előző választási kampányok során szedett össze, a politikától visszavonult Bajnai Gordon politikusi oldalának a teljes inaktivitás ellenére is van 140 ezer követője.

A jelenleg is aktív politikusok közt viszont senki nincs, aki megközelítené őket: Tóbiás József jelenlegi MSZP-elnöknek be kell érnie 18 ezer követővel, az Együtt színeiben a parlamentben ülő Szelényi Zsuzsának pedig 17 ezer lájkolója van. Náluk még a PM-es Karácsony Gergely zuglói polgármester is sokkal népszerűbb a maga 51 ezer követőjével. Az LMP-s Schiffer András sem vitézkedik a Facebookon, 21 ezer követője van. A másik társelnök, Szél Bernadett jobban használja ezt a platformot, őt 36 ezren követik.


A fiataloknál szinte csak a Jobbik

A Jobbik ifjúsági tagozatban is erős a Facebookon: 62 ezer követőjük van, ami mellett eltörpül a Fidelitas 6262 vagy az MSZP-vel szövetséges Societas 4237 lájkolója. Igaz, utóbbié az egyetlen Facebook-oldal, amely az utóbbi időben érdemi növekedést tudott felmutatni a követők számában: egy hét alatt 8,5 százalékkal nőttek, valószínűleg a vasárnapi zárva tartás elleni népszavazásról kitett posztjuk népszerűségének köszönhetően.


NÉPSZAVAZÁS: Tegnap elhárult az utolsó jógi akadály is, így benyújthatta az MSZP a vasárnapi zárva tartásról szóló né...

Posted by Societas on Wednesday, July 1, 2015

Nem csak a lájk számít

Egy időben nagyon népszerűek voltak a Facebookon szerveződött civil mozgalmak, mint az Egymillióan a magyar sajtószabadságért vagy újabban a Százezren az internetadó ellen. Előbbi fénye már kissé megkopott, de még mindig maradt 165 ezer követője, és az aktivitási adatok – egy hét alatt 47 ezer lájk, megosztás vagy komment – is azt mutatják, hogy bizonyos körben nagyon népszerű az a stílus, amelyet az oldal adminisztrátorai az utóbbi időben gyakorolnak.


Már az Európai Csalásellenes Hivatal is vizsgálja Orbán vejének ügyeit!http://cink.hu/mar-az-europai-csalasellenes-hivatal-is-vizsgalja-orban-1714849082

Posted by Egymillióan a magyar sajtószabadságért on 2015. július 2.

Nem pihennek a radikálisok

Van egy másik fontos kategória a követők száma mellett, amelyben szintén kimagaslik a Jobbik Facebook-oldala, mégpedig a követők aktivitása – lájk, megosztás, komment. A párt az elmúlt egy hétben több mint 61 ezret szedett össze ezekből. Ez a szerkesztők aktivitásának is köszönhető: egy hét alatt 45 posztot jelentettek meg, ami a politikai mezőnyben kifejezetten soknak számít, csak a DK előzi meg őket 75 poszttal. Legnépszerűbb témájuk a bevándorlás: a debreceni menekülttábornál rendezett tüntetésre invitáló posztot több mint ötezren lájkolták, és több mint 1700-an osztották meg.

Az ellenzéki térfélen – ismét csak meglepetésre – az Együtt tudja felmutatni a legnagyobb aktivitást, egy hét alatt 42 ezer lájkkal, kommenttel vagy megosztással. Ez persze köszönhető a heti negyven posztnak is. Leginkább a saját közönségük számára kedves témákból gyártanak – leginkább online szórólapnak nevezhető – képes-szöveges posztokat. A legnépszerűbb az elmúlt egy hétben az volt, amelyen Baldauf László CBA-tulajdonos sportkocsija látható azzal a szöveggel, hogy (a Heti Válasznak adott interjúban) bevallotta: ő járta ki a kötelező vasárnapi zárva tartást.


A vasárnapi zárva tartással azt érték el, hogy a magyarok kénytelenek náluk elkölteni a pénzüket. Oszd meg, ha neked is eleged van a korrupt fideszesekből!

Posted by Együtt on 2015. július 3.

A vasárnapi zárva tartás a kedvenc témája az MSZP Facebook-követőinek is. A párt oldala a harmadik legnagyobb aktivitást tudta felmutatni az általunk figyelt oldalak közül: egy hét alatt 39 ezer lájkkal, hozzászólással vagy megosztással. Az elmúlt egy hét 29 posztja közül a két legnépszerűbb ezzel a témával foglalkozott (és mindkettőben Tóbiás József igyekezett az ismertségét növelni, hiszen ő szólal meg mindkettőben): az egyiket több mint hatezren lájkolták, a másikat több mint 440-en osztották meg.

Meglepetésre a Fidesz le van maradva ebben a mezőnyben húszezres aktivitásával, igaz, ők nem is nagyon igyekeznek: egy hét alatt csak 16 hírt tettek ki a fidesz.hu-ról. A legnépszerűbb az volt, amelyben Orbán Viktor magyarázza, miért is kell a kerítés, a második helyen pedig az idegenrendészeti őrizet visszaállítása áll, amit a Fidesz-frakció szeretne elérni. Igazán akkor látjuk, milyen kicsi a kormánypárt követőinek aktivitása, ha összehasonlítjuk azzal, hogy ezt a húszezres értéket még a PM Facebook-oldala is képes összehozni.

A parlamenten kívüli, civil ellenzéki szervezetek közül az Egymillióan a magyar sajtószabadságért aktivitásáról már volt szó, a tavaly ősszel indult Százezren az internetadó ellen oldal gyengébben teljesít, csak 38 ezer lájkot, kommentet vagy megosztást mutat az elmúlt egy hétben, igaz, kevesebb posztot is tett ki, és nem is annyira odamondogatós a stílusa.