A DK az OLAF Elios-jelentésének nyilvánosságra hozását kéri

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

A csalások elleni európai hivatal eddig arra hivatkozott, hogy még folyik a magyar nyomozás. De most lezárult.


Mivel lezárult a nyomozás, nyilvánossá válhat az Elios-ról szóló OLAF-jelentés – írta az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció.

A DK korábban már tett kísérletet arra, hogy ha már a magyar hatóságok eltitkolják a nép elől a miniszterelnök vejének csalás- és korrupciógyanús meggazdagodásáról szóló OLAF-jelentést, akkor azt adja ki annak a készítője, az OLAF. Eddig azért nem lett nyilvános a jelentés európai részről, mert a csalás elleni hivatal nem ad ki folyamatban lévő nyomozással kapcsolatos iratokat – írja a párt.

Mivel a magyar rendőrség megdöbbentő módon - „bűncselekmény hiányában” - lezárta a magyar nyomozást, nincs tovább akadálya, hogy az OLAF nyilvánosságra hozza az Orbán-családnak milliárdokat hozó közvilágítás-fejlesztési pályázatokról szóló jelentését – olvasható a Molnár Csaba ügyvezető alelnök által aláírt dokumentumban.

Mint a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, hivatalosan kezdeményeztem az OLAF-nál az Elios-jelentés nyilvánosságra hozatalát. Nekünk, európai magyaroknak és minden európai polgárnak is joga van tudni, hogyan gazdagodott meg európai közpénzeken az Orbán-család – írta Molnár.