A brüsszeli főrabbi szerint nincs jövője a zsidóknak Európában

-

Albert Avraham Guigu, Brüsszel főrabbija egy izraeli rádióállomásnak nyilatkozva fejtette ki aggodalmát a belga szükségállapot kapcsán. Emlékeztetett rá, hogy másfél éve négy zsidót gyilkoltak meg a brüsszeli zsidó múzeumban. Csak Brüsszelben 25.000 zsidó él, akik most félnek és mivel a zsinagóga szombaton is zárva tartott, otthon tudtak csak imádkozni.


A főrabbi azt is elmondta, hogy a zsidók jól ismerik már a terrorfenyegetettség érzését, amit most az összes belga polgárnak meg kell tapasztalnia, írja a szombat.org:

"Belgium polgárai, akik mindeddig azt hitték, hogy a terror csak a zsidókat (meg esetleg a rendőröket) fenyegeti, most szintén beláthatják, hogy mindannyian a terroristák céltáblái, és a dzsihadisták potenciális áldozatai lehetnek.”

A rabbi hozzátette, hogy Belgiumban összesen 50 ezer zsidó él. Közülük 25 ezren Brüsszelben, 18 ezren Antwerpenben, a többiek pedig Charleroiban és másutt. De folyamatos a kivándorlás Izraelbe, valamint Kanadába és az Egyesült Államokba. A rabbi szerint az emberek rájöttek, hogy a zsidóknak nincs jövője Európában. Mindehhez hozzájárul a gazdasági válság is, ami a fiatalokat az Európából való elvándorlásra készteti.