50 ezer euróval drágább lesz jövőre letelepedni

Fotó: MTI/MTVA / Ting Lin

-

2015. január 1-től 250 ezerről 300 ezer euróra emelte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a Letelepedési Magyar Államkötvény Program keretében kibocsátott letelepedési kötvények névértékét.


A letelepedési kötvények kínai közvetítője, a Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) üdvözli a Letelepedési Magyar Államkötvény Program kormány által végrehajtott módosításait. Ennek része, hogy 2015. január 1-től 250 ezerről 300 ezer euróra emeli az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a Letelepedési Magyar Államkötvény Program keretében kibocsátott letelepedési kötvények névértékét. További változás, hogy egyes országok állampolgárai kizárólag az adott országra hivatalos engedéllyel rendelkező vállalatnál jelentkezhetnek a programra. A módosítás megerősítette a HSSDF kizárólagos közvetítői jogát a Kínai Népköztársaság és Vietnam területén.

Az ÁKK a program indulása óta ez év végéig összesen 2213 letelepedési államkötvényt értékesített, ebből a HSSDF 1924 letelepedési államkötvényt adott el Kínában. Csak 2014-ben az ÁKK által értékesített 1783 kötvényből a HSSDF 1509 kötvényt értékesített kínai állampolgárok számára.