5 éves kisfiának köszönheti életét egy francia apa

-

Az 5 éves kisfiú éjjel az esőben biciklivel indult segítségért, mert apja szívroham miatt eszméletlenül feküdt otthon. Azt hitte, meghalt.


A kisfiú a nyugat-franciaországi Mayenne városába vezető úton biciklizett éjjel az éjszakai műszakban dolgozó anyjához, 12 kilométerre otthonától. 3 kilométert ment már, mikor egy autó vezetője észrevette és megállította.

„Csak szandálban, pizsamában és egy kabátban volt, és egész testében remegett” - mesélte el a történteket Jean-Francois Pinot sofőr a helyi lapnak. Szerda este fél 11 körül vette fel a fiút, aki nagy zokogva elmesélte, mi történt otthon. Azt hitte, hogy az apja meghalt. A 2 éves kistestvérét otthon hagyta, az anyjához indult, hogy szóljon neki.

„Eleinte sem nevét, sem címét nem tudta megmondani. Csak sírt, majd később megnyugodott” - tette hozzá a sofőr, aki az autóban vigyázott a gyermekre, miközben egy másik autó vezetője segítséget hívott.

Értesítették a tűzoltóságot és a csendőrséget, és Claude Le Feuvre, a kétezer lakosú Saint-Pierre-La-Cour település polgármestere segítségével sikerült kideríteni a család lakóhelyét, majd kórházba vinni a beteg apát.