40-0 lett a szavazás, a Klik mégis a vesztest nevezte ki igazgatónak

-

A Délmagyar írta meg a szegedi sztorit. A nyertes pályázó még Klebelsberg nevét is elrontotta. A Klik közölte: nem köteles indokolni.


Noha Konkoly Béla egyetlenegy szavazatot sem kapott a kollégiumi közösségektől, mégis őt nevezte ki a Klik szegedi tankerületi igazgatója a Fodor József Kollégium igazgatójának – írja a Délmagyar.

A cikk szerint az igazgatói székre a Szabadkai úti kollégiumot 13 éve vezető Kuzma Éva és Konkoly Béla, a szegedi egyetem gyakorló általános iskolájának testnevelő tanára pályázott. Megkérdezték a kollégium nevelőtestületét, diákönkormányzatát, az alkalmazotti tanácsot és az intézményi sportmunkaközösséget. A nevelőtestület 8–0, a diákönkormányzat 12–0, az alkalmazotti tanács 8–0, a sportmunkaközösség 12–0 arányban Kuzma Évát támogatta Konkoly Bélával szemben.

A cikk szerint a pályázatban a nyertes Klebelsberg nevét sem tudta helyesen leírni: Klebersbergként szólította meg az intézményfenntartót. Ráadásul sem kollégiumi, sem pedagógiai vezetői tapasztalata, de még tanári gyakorlata sincs ebben a korosztályban. Mégis őt nevezték ki.

Konkoly kinevezéséről Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Klik szegedi tankerületi igazgatója azt mondta a lapnak, hogy a belső eljárásrend alapján a döntését nem köteles megindokolni.

A Délmagyar azt írja, több kollégium ügyében is döntött most a Klik, és nem ez volt az egyetlen vitatható döntés.

  • A Gábor Dénes Kollégiumban csak a jelenlegi igazgatóhelyettes, Nyemcsok András pályázott, aki elnyerte ugyan a kollégiumi közösségek támogatását, a Klik igazgatója mégsem nevezte ki, hanem új pályázatot írt ki.
  • Az Ady Endre Kollégiumban három belsős pályázott, és Surányi Andrást támogatták meggyőző többséggel a kollégiumi testületek. Őt sem nevezte ki Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, hanem új pályázatot írt ki.