134-en kaptak elismerést a Teréz körúti robbantás ügyében

Fotó: MTI / Soós Lajos

-

Csaknem ezer rendőr munkájának eredménye, hogy kézre tudták keríteni a robbantás feltételezett elkövetőjét.


Papp Károly országos rendőrfőkapitány 134 olyan embernek adott át elismerést kiemelkedő munkájáért hétfőn a Rendőrségi Igazgatási Központban, aki részt vett a Teréz körúti robbantó elfogásában – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Azt írták, csaknem ezer rendőr összehangolt tevékenységének eredménye volt, hogy kézre tudták keríteni a feltételezett elkövetőt.

A nyomozás során lefoglalt anyagmaradványokat, bűnjeleket különféleképpen vizsgálták, egyebek mellett igazságügyi pszichológusi, vegyész-, fegyver-, tűzszerész- és fotó-videó szakértői munkát végeztek.

Összesen 1044 lakossági bejelentést ellenőriztek, 1313 kamerafelvételt foglaltak le, valamint 217 tanút hallgattak meg a gyanúsított október 19-ei elfogásáig.

Papp Károly a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 116 rendőrét, továbbá az együttműködő szervek 18 munkatársát részesítette vezetői dicséretben és jutalomban.

Polt Péter legfőbb ügyész szintén hétfőn a Belügyminisztériumban 48 ügyésznek, rendőrnek és más hivatásos állományba tartozónak adott át elismerést, amiért az érintettek szerepet játszottak a bűncselekmény gyanúsítottjának elfogásában.

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, aminek következtében két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője október 20-án jelentette be, hogy meggyanúsítottak egy férfit a bűncselekménnyel. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a feltételezett elkövetőt, legutóbb november 21-én hosszabbították meg nem jogerősen a kényszerintézkedést 2017. február 21-éig.