10 éves kisfiút erőszakolt meg egy menekült Bécsben

-

A 20 éves iraki még tavaly decemberben erőszakolta meg a gyereket egy bécsi uszodában erősítette meg a rendőrség a Krone.at - a Kronen Zeitung című jobboldali lap online kiadása - értesülését.


Az erőszak december 3-án történt a Kronen Zeitung szerint egy bécsi uszodában, ahol a menekült egy vécébe rántotta be a gyereket. A 10 éves fiú, aki olyan komoly sérüléseket szenvedett hogy kórházi kezelésre szorult, hiába kiabált segítségért, senki sem hallotta.


Az erőszaktevő szeptemberben, a balkáni útvonalon érkezett Ausztriába, és a Krone.at által idézett rendőrségi jegyzőkönyv szerint arra hivatkozott, hogy nem tudta magát visszafogni, mivel már hosszú ideje nem élt nemi életet.

Mint kiderült, miután megerőszakolta, magára hagyta a fiút, és ugrálni kezdett a medencébe. A gyerek az úszómestertől kért segítséget, aki hívta a rendőröket.

Az Irakban taxisofőrként dolgozó férfi kihallgatásakor arra a kérdésre, hogy amit tett, nem tilos-e Irakban is tízéves fiúkkal szexelni, azt válaszolta, hogy "hatalmas hibát" követett el, mivel ez "a világ valamennyi országában tiltott".

A rendőrség szóvivője azt mondta Ausztria egyébként legolvasottabb lapjának, a Kronen Zeitungnak, hogy korábban áldozatvédelmi okokból nem hozták nyilvánosságra az esetet.