Juhász módosította a vagyonbevallását, Szentgyörgyvölgyiét kikérte

-


Másodszor is javította vagyonnyilatkozatát Juhász Péter, az V. kerület Együtt-PM-es képviselője. A politikus Facebook-oldalán kedden azt írta: “Mostanra sikerült ugyanis papíron is megnéznem a tulajdonrészem a nem működő nonprofit Kft-ben. Pontosítanom kell, mert 30 %-ra emlékeztem, miközben 32%”.

“De ha már bejöttem, kikértem a polgármesterét, minden képviselőjét, és a külső bizottsági tagokét is” - írta. Facebook-falán csatolta azt a dokumentumot is, amelyben az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságától igényli képviselőtársai vagyonnyilatkozatát.

A Magyar Nemzet november végén arról írt, hogy Juhásznak se jövedelme, se ingatlanja, se megtakarítása nincs. Ezt követően derült ki: a Szabad Média Nonprofit Kft. kimaradt a vagyonnyilatkozatából, a céget még TASZ-os kollégáival alapította, a politikus egyharmad részben tulajdonos a társaságban. “A cégnek az elmúlt két évben nem volt semmilyen megrendelése vagy bevétele, alvó cég lett” - közölte Juhász, aki pontosította a bevallását.

Az ellenzéki politikus vagyonosodásával múlt héti ülésén a kerület jogi és ügyrendi bizottság egyik albizottsága is foglalkozott. Juhász hiába kérte a nyílt ülést, a testület zárt ajtók mögött tanácskozott.

Juhász az elmúlt hetekben többször is bírálta a kerület ingatlanértékesítési gyakorlatát. Különösen azokat a döntéseket, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy Portik élettársa előbb kedvezményesen jutott egy V. kerületi ingatlanhoz, majd 50 milliós haszonnal adta tovább.

“Juhász Péter megint hazudott, egy héten belül másodszor módosította vagyonnyilatkozatát, ezzel is bizonyította, hogy nem méltó a belvárosiak bizalmára” - írta közleményében az V. kerületi önkormányzat. A kerület szerint a képviselő jogsértést követett el a tulajdonosi- és elidegenítési bizottság ülésén.

Azt kifogásolták, hogy Juhász fényképeket készített a zárt ülésre előterjesztett anyagokról, amelyek személyes adatokat is tartalmaznak, ezért nem nyilvánosak, majd fenyegetőzni kezdett, és erőszakkal kivitte azokat a bizottság zárt üléséről. “Juhász Péter viselkedése arra enged következtetni, hogy drogos befolyásoltság alatt vitte véghez mai akcióját” - írták.