Ilyen hosszan még sosem fogott kezet Orbán

Fotó: MTI/MTVA / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna

-

Orbán Viktor és Jean-Claude Juncker kéz a kézben sétáltak ki a teremből a pénteken Brüsszelben tartott közös sajtótájékoztatójuk után.A miniszterelnök egyébként elmondta, a brüsszeli, európai uniós vezetőkkel tartott találkozón sikerült tisztázni a bevándorlással kapcsolatos magyar álláspontot.


„Világossá tettük, hogy mi nem fogadjuk el az európai szélsőjobboldal megközelítését" – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy a bevándorlás kérdéskörének mai európai szabályozása nem ésszerű. „Kértük, értsék meg, Magyarország nem akar a bevándorlók célpontja lenni”.

A miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy Magyarországnak meg kell állapodnia Oroszországgal a hosszú távú földgázszállítási szerződésekről annak érdekében, hogy a magyar gazdaság működni tudjon, és biztosított legyen a háztartások gázellátása. Bízik abban, hogy a megállapodás fő pontjairól Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásán sikerül megállapodni.


A kormányfő Juncker mellett az Európai Tanács elnökével, Donald Tuskkal és az Európai Néppárt elnökével, Joseph Daullal is találkozott Brüsszelben.