Balog: együtt maradhat a Raoul Wallenberg Szakközépiskola

Fotó: MTI/MTVA / Bruzák Noémi

-

Csak máshol kell majd tanulniuk.


Balog Zoltán egyeztetett az iskola tanáraival és a szülőkkel is, ezután jelentette be: azt javasolja a kormánynak, hogy maradjon együtt a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola a jövőben is.


Az nem kérdés, hogy az iskolának költöznie kell, miután a jelenlegi épület a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kampuszának része, arra pedig szüksége van az intézménynek.

Az, hogy az iskola együtt tudjon költözni és együtt tudjon maradni, erős szándék, és szívesen támogatja - mondta Balog Zoltán a Kossuth Rádiónak.

Balog Zoltán azt mondta, Tarlós István főpolgármester segít keresni egy megfelelő épületet. A miniszter rövidesen találkozik a szülőkkel, és akkor felvázolja az összes alternatívát, hogy ne sérüljön az oktatás színvonala, se a hangulata.

A kormány a március 18-ai ülésén döntött a Raoul Wallenberg Szakközépiskola bezárása mellett döntött. Az eredeti tervek szerint az intézmény mintegy 1100 hallgatóját 4 másik iskola között szórták volna szét, lett volna olyan, aki valamilyen műszaki iskolában tanul tovább. A bezárás miatt óriási volt a felháborodás, a Pedagógusok Szakszervezete perrel fenyegetőzött.