Az ökotársas feljelentő Simicska és Mészáros ügyeiben is nyomoztatna

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

A sajtóban gyakran notórius feljelentőként emlegetett Tényi István, aki eddig kis túlzással minden ellenzékiként kezelt szervezetet feljelentett, most először lépett fel kormánypárti vagy eddig annak ismert személyek gazdasági érdekeltségeinek ügyében. A VS.hu-nak azt üzente, az egészet egy tisztább, átláthatóbb közéletért csinálja. A volt környezetvédelmi államtitkár, Illés Zoltán nemrég elhangzott meghatározását idézte: „lehet, hogy fideszes vagyok, de nem hülye…” Tényiről közismert, hogy az V. kerületi Fidesz tagja, épp itt a VS.hu-n írtuk meg először, hogy első feljelentését – az Ökotárs-ügyben, a Magyar Nemzet cikke nyomán – még fideszes e-mail címről tette.


Mint a VS.hu megtudta, Tényi István ismeretlen tettes ellen tett bejelentést hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanújával. Az apropót, mint az az általunk megismert dokumentumból kiderül, a Heti Válasz legutóbbi címlapsztorija, a Casus belli szolgáltatta, abból is az a rész, amely Csintalan Sándor (a Simicska-birodalomhoz tartozó Lánchíd Rádió munkatársa) ATV-nek adott múlt szombati interjúját idézte:

„Ellenzéki időkben az üzletember vállalta a jobboldal alrendszereinek életben tartását, cserébe az Orbán-kormányok idején cégei prosperálhattak. Senki se higgye, hogy a politika ingyen van” – mondta egyebek közt az egykori vezető MSZP-s politikusként ismertté vált Csintalan.Tényi ezen a nyomon elindulva bejelentésében – melyhez csatolta Ángyán József egykori fideszes képviselőnek és államtitkárnak a földbérleti pályázatokról írt több jelentését – számos sajtóinformációt összegez Simicska Lajos, illetve felesége és Kosik János, illetve felesége, valamint Mészáros Lőrinc mezőgazdasági és más érdekeltségeiről, valamint a 2 százalékban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tulajdonában álló Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ről is. Csatol, illetve idéz is több cikket például a Heti Válaszból, a Blikkből, a Pesti Srácokból, a Népszabadságból, a VS.hu-ból pedig egy táblázatot, amelyben Ángyán József egyik dolgozatának adatait foglaltuk össze.


A VS.hu-ról ez a táblázat van a feljelentésben