Végrehajtást indított a NAV Simicska egyik cége ellen

Forrás: MTI / VS.hu

-

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adószám elírása miatt indított végrehajtási eljárást a Pro A Vagyonkezelő Kft. ellen, amely Simicska Lajos céghálózatának egyik központi vállalkozása.Mivel a hibát javították, a bejegyzést valószínűleg hamarosan törlik – értesült a Nol.hu.


A végrehajtást január végén jegyezte be a dél-budai NAV hátralékkezelési osztálya. Benyó Zsuzsanna, a Pro A és a testvércég, a Pro B ügyvezetője a bejegyzés okaként azt jelölte meg, hogy elírták az utaláson az adószámot. Mivel javították a hibát, így abban bízik, hogy a végrehajtási eljárást hamarosan törlik.


A Pro A és a Pro B közbeiktatott társaságok, amelyek központi szerepet töltenek be a nagyvállalkozó céghálózatában. A kft.-k áttételes tulajdonosai a Hír TV-nek, a Magyar Nemzetnek, a Class FM-nek, a Mahirnek, Publimontnak és A Plakat hirdetővállalkozásoknak is.


A lap kiemeli, hogy nem ez az első eset, hogy a NAV végrehajtást indít a Simicska-cég ellen. A NAV 2013 elején is bejegyeztetett a kft.-nél hasonlót, de azt négy nap alatt törölték is. Igaz, akkor még a NAV-ot a Simicskával szorosan együttműködő Vida Ildikó irányította. A Pro B esetében szintén 2013-ban indult két eljárás, de az állítólag jelentéktelen tartozásból fakadó bejegyzéseket szintén gyorsan törölték.