Újabb Simicska-ember távozik a posztjáról

-

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója február 16-ától nem Márton Péter, hanem Szivek Norbert.


A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően Szivek Norbert váltja Márton Pétert, ezt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tette közzé. Seszták Miklós miniszter 2015. február 16-tól nevezi ki Sziveket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére. A korábbi vezérigazgató, Márton Péter közös megegyezéssel távozik a társaság éléről.

A hivatalos tájékoztatás szerint Szivek jogászként végzett, számos hazai és nemzetközi - többek között energetikai és ingatlanberuházásokkal foglalkozó - társaságnál szerzett, széleskörű vállalatirányítási és reorganizációs ismeretekkel, tapasztalattal rendelkezik.

Márton Péter távozása összefüggésben állhat a Simicska-Orbán-háborúval, lévén, hogy Mártont Simicskához közeli emberként tartották számon. 2012 áprilisától dolgozott az MNV Zrt.-nél vezető beosztásban, majd 2013. január 1-jén lett a társaság vezérigazgatója, az akkori fejlesztési miniszter, a szintén Simicska-embernek tartott Németh Lászlóné nevezte ki. Mint korábban megírtuk, Márton Péternek közös vállalkozásai voltak a Viszkei-testvérekkel, akik a reklámpiacon együtt mozognak Simicskával és érdekeltségeivel. És bár korábban még azt latolgattuk, hogy sikeresnek tűnnek Simicska Lajos utóvédharcai, és a helyükön maradhatnak a cégeihez köthető vezetők, az üzletember múlt heti indulatos kirohanása megváltoztathatta a viszonyokat.