Továbbra is lehet SZÉP-kártyával fizetni a gyorséttermekben

Fotó: szpot.hu / Béla Fotós

-

Hétfőn a helyettes államtitkár azt mondta, mérlegelnek bizonyos módosításokat, a minisztérium viszont közölte, nem változik a rendszer. Hétfőn a Napi Gazdaság írt arról, változhat a SZÉP-kártyák elfogadása, a szálloda-lobbi miatt. A turizmus szereplői ugyanis nem örülnek annak, hogy az emberek evésre költik az utalványokat nyaralás helyett.


A SZÉP-kártya sikere miatt nőtt a belföldi vendégforgalom - így a magyar turisztikai forgalom is, ezért nem tervezi a SZÉP-kártya rendszerének átalakítását a Nemzetgazdasági Minisztérium - áll a tárca közleményében. Évek óta nagyjából 70 milliárdnyi SZÉP-kártyát használnak fel az emberek, a pénz a turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásokhoz kerül.

A tárca szerint a SZÉP-kártyának évek óta meghatározó szerepe van a turizmusban.

Hétfőn a Napi Gazdaságnak a turizmusért felelős helyettes államtitkár, Ruszinkó Ádám azt mondta, turisztikai vállalkozások nem tartják szerencsésnek, hogy az utóbbi időben elbillent az egyensúly a vendéglátóhelyek felé, ezért az NGM mérlegeli az ezzel kapcsolatos módosító javaslatokat. Ruszinkó azt mondta, előterjesztés még nincs, a rendszer átalakítása nincs napirenden. A Napi Gazdaság viszont szakmai körökből úgy értesült, hazai szállodaipar lobbierejének nyomására a nemzetgazdasági tárca komolyan mérlegeli a jogszabály-módosítást, és ha nem is valamennyi étteremtípust sújtana a felhasználás szigorítása, a gyorséttermeket például biztosan. A gyorséttermek kizárása egyébként már előkerült: júniusban dobta be a lehetőséget a gazdaságfejlesztési államtitkár.