Tízezrek bukhatják a banki visszatérítést a devizaadósok közül

-

A tízezres nagyságrendet is eléri azon banki ügyfelek száma, akiknek hiába járna vissza pénz az elszámoltatásnak köszönhetően, várhatóan soha sem fogják megkapni, mivel a pénzintézetüket felszámolták – írta a Blikk.


A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. szerint közel félszáz olyan hitelintézet és takarékszövetkezet dobta be a törülközőt, amelyeknek elszámolni valója lett volna volt adósaival - írta pénteki cikkében az újság. Az elszámolással érintett ügyfelek száma tízezres nagyságrendet ér el – közölte a banki felszámolással foglalkozó cég.


A nekik járó összeg kifizetésére a cikk szerint csak akkor kerülhet sor, ha a bedőlt pénzintézet vagyonának értékesítését követően elegendő fedezet keletkezik. A fedezetből legelőször a felszámolás költségeit kell levonni, utána a zálogjogosultakat kell kifizetni, majd az élet- és kártérítési járadékosok, valamint a betétesek következnek. Ha netán még marad valami pénz, ezután lehet kielégíteni a volt adósok elszámolásból eredő követeléseit.