Sláger FM lesz a Juventus Rádióból

Fotó: Getty Images for Children's Hosp / Jason Bahr / Getty Images for Children's Hosp / Jason Bahr

-

November 2-ától, azaz hétfőtől már az új néven szól a budapesti rádió, amely kiemelten a 80-as évek zenéit sugározza.


A rádió közleménye szerint 26 éves történetében a Juventus számtalan megújuláson ment keresztül, azonban a hallgatói kutatások alapján a rádió neve, zenei struktúrája, szignálparkja és műsorai is teljes átalakítást igényelnek.

A 25–65 éves korosztályban elvégzett kutatás alapján a budapesti hallgatók olyan rádióra vágynak, amely kiemelten a 80-as évek zenéit sugározza, hangzásvilága a modern kornak felel meg, neve a változatosságot szimbolizálja. Így született a Sláger Rádió elnevezésű médiaszolgáltatás égisze alatt a Sláger FM brand.

Sláger néven korábban, 2009-ig működött országos kereskedelmi rádió Magyarországon. Akkor azonban elvérzett a koncesszió meghosszabbításáért vívott, botrányokig és pereskedésekig fajuló harcban. A most Juventusból Slágerré változó rádiónak azonban – mint a VS-sel közölték – semmilyen formában nincs köze a régi Sláger Rádióhoz, a névhasználat ellen a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala sem emelt kifogást, és már a hivatali állásfoglalás ismeretében hagyta jóvá a névváltozást pár nappal ezelőtt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A Sláger TV-t (volt Nóta TV) viszont ugyanaz a cégcsoport működteti, az ebben rejlő szinergiák kihasználása (is) áll a rádió névváltozása mögött – tudtuk meg.

2015. novembertől az egész rádió megújul – áll a közleményben. A reggeli műsor Hello Sláger! néven folytatja tovább, a műsorvezetői Esperes Ákos, Hudák Anita és Hepi Endre. 10.00 órától a Sláger Délelőtt című műsor lesz hallható Somogyi Zoltánnal, 16.00 órától a Sláger Délután Dénes Tamással, 18.00 órától pedig érkezik a Sláger Kívánságműsor.