Simicskáék nem cáfolták, hogy egymillió euróért lett opciójuk a TV2-re

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Az Origo értesülése szerint még tavaly ősszel letették a pénzt. Fonyó Károly csodálkozott, honnan tudja ezt az Origo. Nem erősítette meg az információt, de nem is cáfolta.


Honnan van ez az információ? – kérdezett vissza – az Origo szerint hallhatóan meglepetten – a magát állítása szerint már Andy Vajna filmipari kormánybiztos akciója előtt a TV2-be bevásárló Fonyó Károly, amikor az Origo arról érdeklődött, tényleg egymillió eurót fizetett-e egy éve (még a Simicska-Orbán-háború kirobbanása előtt) a cég elővásárlási jogáért.

Ez üzleti titok – mondta végül a Simicska Lajos üzleti partnerének és bizalmasának tartott Fonyó, hozzátéve: az információt nem cáfolja, de megerősíteni sem tudja.

Fonyó azt viszont elárulta az Origónak, hogy van már jelöltje a TV2 vezérigazgatói posztjára. Azt nem mondta meg, hogy ki, csak azt, hogy az ő kiszemeltje nem az RTL-től tavasszal távozott Dirk Gerken, akit Vajna már leendő vezérként mutatott be.

Arról, hogy a kettős adásvétel után ki is a TV2 tulajdonosa, Fonyó azt mondta, az eddigi tulajdonosok, Simon Zsolt és Yvonne Dederick aláírása is rajta volt azon az adásvételi szerződésen, amely szerint az ő cége, a Megapolis Media Zrt. vásárolta meg a TV2-t október 13-án, vagyis két nappal Andy Vajna előtt. Jogászaik most azt vizsgálják, ennek tudatában miként írhattak alá a volt tulajdonos-ügyvezetők újabb adásvételi szerződést október 15-én Vajna cégével. Az Origo kérdésére Fonyó azt mondta, TV2-s ügyvezetői posztjukról leváltotta ugyan Simon Zsoltot és Yvonne Dedericket, de „várhatóan még néhány napig” ők a TV2 operatív vezetői.