Orbán Viktornak írt, Orbán Gábor fogadta Tarsolyt

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

Miután megírta segélykérő levelét a miniszterelnöknek, Orbán Gábor fogadta Tarsoly Csabát. A nemzetgazdasági tárca államtitkárának azonban nem tetszett a Quaestor-főnök javaslata, ezért nem született megállapodás.


A Quaestor Csoport pénzügyi problémái miatt Tarsoly Csaba március 9-én levelet írt a miniszterelnöknek, amelyben állami hitelért vagy tőkéért folyamodott. A kormányfő tájékoztatta a levélről a nemzetgazdasági minisztert, Tarsolynak pedig azt válaszolta, hogy Varga Mihály még aznap kijelöl valakit, akivel Tarsoly tárgyalhat. A VS.hu megkeresésre az NGM most azt közölte, hogy a minisztérium képviseletében Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár fogadta Tarsoly Csabát március 10-én.

„A találkozón Tarsoly Csaba ismertette a Quaestor helyzetét, közölte, hogy súlyos finanszírozási problémái vannak, és nem tudja biztosítani a Quaestor által kibocsátott kötvények likviditását.


Tarsoly Csaba tett egy irreális és elfogadhatatlan megoldási javaslatot, amiben az államra terhelte volna a kártalanítás teljes költségét.

Ezért államtitkár úr egyáltalán nem értett egyet a javaslattal, a tárgyaláson megállapodás nem született” – tájékoztatta lapunkat a minisztérium.

Tarsoly Csabát ezt követően március 26-án éjjel vették őrizetbe, 29-én pedig előzetes letartóztatásba.