Orbán Viktor vejéhez köthető cégeké lett a Rátkai Klub

-

A turai kastély után egy városligeti fasori villát vettek tavaly augusztusban.


A turai Schossberger-kastélyt is megszerző társasághoz kötődő cég vette meg a Rátkai Klub városligeti fasori épületét - írja az Átlátszó.

Az oknyomozó portál azt írja, a tulajdoni lap tanúsága szerint az AMX HS Real Estate Management Hungary Kft. mondhatja magáénak az ingatlant tavaly augusztusa óta. A cégnyilvántartás alapján az az AMX HS Real Estate Management Hungary ügyvezetője Suat Gokhan Karakus, egy török üzletember, de a társaságban részesedése van annak a BDPST Zrt-nek is, amely a turai kastélyt megvásároló TRA Real Estates Kft-nek is tulajdonosa. A BDPST Zrt. százezer forintos bejegyzési illetékét Orbán Viktor veje, Tiborcz István tette le a cégbíróságon, a turai adás-vételnél pedig Hamar Endre, Tiborcz korábbi üzlettársának ügyvédi irodája működött közre.

A Rátkai Klub épületét tavaly augusztus 19-én adták el, de a birtokba adás február 16-án történt meg. A klub elnöke, Gyimesi László elmondta, az épület nem műemléki védettségű, de a környék az, így az új tulajdonos nem változtathat a villa külső homlokzatán.