Mégsem megy tőzsdére a Duna House

Fotó: MTI / Simó Endre

-

Az elmúlt napokban a Waberer's is meggondolta magát a részvénykibocsátással kapcsolatban.


Eláll attól a Duna House Holding, hogy részvényeit a tőzsdére bocsássa – közölte az ingatlanközvetítő társaság azt követően, hogy két nappal ezelőtt felfüggesztette az értékesítést. Az ok egy kedden nyilvánosságra hozott törvényjavaslat, amelyben a kormány többek között 2 százalékos plafont szabott a hitelközvetítői díjnak, ami jóval alacsonyabb a mostani 2,5-4 százalékos szintnél.

A cég indoklásában ez a pont nem szerepel, csak annyi: a törvénymódosítás olyan lényeges körülménynek minősül, amely a Magyar Nemzeti Bank által október 22-én jóváhagyott Tájékoztató kiegészítését teszi szükségessé. A Medasev Holding Kft. és a Duna House ezt két napja kérte az MNB-től, ekkor függesztették fel a jegyzést is. Ezt a kérést erősítette meg pénteken a jegybank.

Nem a Duna House az egyetlen cég, amely az utóbbi időben a budapesti tőzsdére lépésről döntött, majd mégis elállt a részvény-értékesítéstől. A Waberer's október elején jelentette ezt be, a keddi javaslat ismeretében azonban a fuvarozó cég bevezetése is meggondolta magát.