Megint bukik a Disney

Forrás: Fórum Hungary

-

A stúdió hiába nyerte meg George Clooney-t és Brad Birdöt a Holnapoliszhoz, a filmet eddig kevesen látták.


Nagyjából 120-140 millió dollárt bukhat a Disney filmstúdió, mint gyártó a George Clooney főszereplésével, Brad Bird rendezésében forgatott Holnapolisz című tudományos-fantasztikus filmen - értesült a The Hollywood Reporter.

A Holnapolisz (kritikánkat itt olvashatja) 180 millió dollárból készült és további 150 milliót költöttek a reklámozására. A siker receptjéhez minden együtt volt: Bird, mint a Mission: Impossible - Fantom protokoll befutott rendezője, és George Clooney, a világsztár. Ennek ellenére elég gyengén kezdődött az észak-amerikai forgalmazás, a film alig több mint 40 millió dollárt keresett premierhétvégéjén, és a kritikusok sem lelkesedtek érte. Június 8-ig Amerikában és Kanadában 76 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők, a nemzetközi piacon pedig 93,5 millió dollárt hozott, ami összesen 170 millió dolláros bevételt jelent. Elemzők szerint a teljes bevétel jó, ha eléri majd a 200 millió dollárt, ami messze nem fedezi a Disney ráfordításait.

A Disney utoljára két éve, A magányos lovas című westernnel bukott ekkorát, akkor 190 millió dolláros veszteséget könyveltek el.