Komoly változások jönnek a magyar Ubernél

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Például minden egyes utazásról elektronikus, áfás számlát állítanak ki.


A cég közlése szerint a mai naptól csak olyan autósok használhatják az Ubert, akik feltöltötték az Uber platformjára vállalkozói adószámukat és adataikat. Aki ilyenekkel nem rendelkezik, annak a hozzáférését az Uber platformhoz felfüggesztik mindaddig, amíg ezeket meg nem adja. Hogy ezzel ne legyen gond, egy adótanácsadó cég segítségét kérték, amely kidolgozott egy tájékoztató anyagot is. Akinek pedig ez nem elég, annak kedvezményes áron adhat további tanácsokat az adótanácsadó vállalkozás.

Ugyancsak mától élő változás, hogy az Uber rendszere minden egyes utazásról elektronikus, áfás számlát állít ki, olyat, amely megfelel a magyar előírásoknak.

A cég arra is felhívta a figyelmet, hogy van utasbiztosításuk; mint írták, utazásonként 5 millió dollár - vagyis közel másfél milliárd forint - felelősségbiztosítás fedez minden Uberes utazást.

A közleményükben továbbá kiemelik, hogy a rendszerükben nem létező fogalom a feketefuvar, mivel az teljesen készpénzmentes, minden utazás után bankkártyával lehet fizetni.