Komlóra költözne? Most ingyen telket kaphat

-

Már ha jogosult a csokra, és még nem volt lakása.


Komló önkormányzata kilenc telket bocsát ingyenesen azok rendelkezésére, akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénybevételével új ingatlan építése mellett döntenek. A baranyai város önkormányzatának közleménye szerint - igény esetén - a dávidföldi városrészben található kilenc telek mellett további kilenc házhely kialakítására is lehetőség van.

És ez nem minden: a város képviselő-testületének döntése értelmében a Komlón otthont teremtő fiatal családok akár 1,1 millió forint, felerészben vissza nem térítendő támogatáshoz is juthatnak, amennyiben gyermekeik a város óvodáiba, iskoláiba járnak. Ugyanezt az összeget igényelhetik azon családok is, akik a csok igénybevételével használt lakást vásárolnak Komlón. A pénzt kizárólag a lakás vételárára lehet fordítani.

Vannak azonban korlátok, amelyek még a csok megkötéseinél is szigorúbbak. A rendelet például csak az első lakás vásárlásához nyújt kedvezőbb feltételeket, és az igénylő családban az egy főre jutó jövedelem maximuma 80 ezer forint lesz.