Egy hónappal az átadása után sem nyílt meg a lágymányosi uszoda

Fotó: MTI / Marjai János

-

A Tüskecsarnoknál folytatódik a Várkert Bazár bohózata. Ahogy a Várkertet is többször adták át, anélkül, hogy elkészült volna, a lágymányosi uszodánál is ez történik. A kivitelező ugyanaz. A konzorcium egyik tagja az a West Hungária Bau, amely a kormányfő vejének a cégét átvette, amikor az unió csalásellenes hivatala szaglászni kezdett körülötte.


Olvasók hívták fel a 444.hu figyelmét arra, hogy habár potentátokkal erősítve már egy hónappal ezelőtt átadták a Tüskecsarnok új versenyuszodáját, és azt ígérték, hogy a nagyközönség is látogathatja, a létesítmény a mai napig nincs nyitva. A hírportál megkérdezte a Nemzeti Sportközpontokat, hogy miért nem használható az uszoda, ha egyszer átadták már, de választ nem kapott.


A magánemberként érdeklődő újságírónak azt mondták, hogy még legalább három hónapig tesztüzem zajlik, de utána sem biztos, hogy "ráengedik a tömegterhelést" az uszodára.

A hányatott sorsú Tüskecsarnok befejezésére még 2013 végén kapott megbízást a Swietelsky, a West Hungária Bau és a Pannon Nívó konzorciuma. A közbeszerzés eredetileg tervezett költsége 7,8 milliárd forint volt, de a szerződés értéke végül több mint 8,5 milliárd forint lett. Ebből kellett befejezni az elhagyatottan rozsdálló épületet, és felépíteni az uszodát, edzőtermekkel, liftekkel, zöldtetővel és mélygarázzsal. A befejezés tervezett időpontja 2015 tavasza volt.

Ahogy a Swietelsky-West Hungária Bau együttműködés a Várkert Bazárnál is számos utómunkát igényelt, most úgy tűnik, a munkálatoknak ez az elhúzódása ismétlődik a Tüskecsarnoknál is.

A West Hungária Bau különösen azóta sikeres indulója a közbeszerzéseknek, hogy a Közgép tulajdonosa, Simicska Lajos kegyvesztett lett. A Paár Attila birtokában lévő építőipari cég a közelmúltban azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy kivásárolta az Elios nevű cégből Orbán Viktor kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a részét, miután az unió csalás elleni hivatala is vizsgálódni kezdett a gyanúsan sok nyertes pályázat miatt.