Jön a nemzeti áram: megvenné az állam az Elmű-Émász lakossági ágát

Fotó: MTI/MTVA / Mészáros János

-

Szándéknyilatkozatot írt alá az állam és az ELMŰ német tulajdonosa, az RWE, amelynek értelmében az MFB megveheti az Elmű-Émász egyetemes villamos energiaszolgáltatási üzletágát, a nemzeti közműszolgáltató megszerezheti az Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft-t, és az RWE értékesíti a hazai villamos energia elosztói társaságai 49 százalékos tulajdonrészét az MFB-nek.


Újabb szakaszához érkezett a rezsiháború. Mint ahogy korábban, részletesen megírtuk, megkezdődött a nemzeti közműszolgáltatás villamosenergia-szolgáltatásának kialakítása. A Miniszterelnökség csütörtökön jelentette be, hogy a magyar kormány és az RWE szándéknyilatkozatot írt alá egyebek mellett arról, hogy az MFB megveheti az Elmű-Émász egyetemes villamos energiaszolgáltatási üzletágát, a nemzeti közműszolgáltató megszerezheti az Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft-t, és az RWE értékesíti a hazai villamos energia elosztói társaságai 49 százalékos tulajdonrészét az MFB-nek.

A nemzeti közműszolgáltató hangsúlyozta: akár már néhány hónapon belül megkezdődhet az Elmű-Émász lakossági ügyfeleinek átvétele, a több szolgáltatási ág összehangolásával pedig a nemzeti közműszolgáltató egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az ügyfélkiszolgálást, jelezte a társaság.

A kormány szerint ezzel erősödik a lakossági energiaellátás biztonsága és a rezsicsökkentés tartóssá tétele.