Izzasztó nap vár a magyar startupperekre

-

Ismét itt a Startup Sauna, ahol magyar vállalkozások is versenybe szállhatnak egy nemzetközi akcelerátor programban való részvételért.


A finn inkubációs program Európa legígéretesebb innovátorait keresi, hogy aztán felkészítse őket a nagy kiugrásra. A rendezvénysorozat keretén belül a tapasztalt coach-okból és sikeres üzletemberekből álló csapat évente kétszer ellátogat a kelet-európai, skandináv és balti régió országaiba, valamint Oroszországba. Céljuk, hogy rátaláljanak azokra a szerencsés startupokra, melyek aztán részt vehetnek a Startup Sauna ingyenes képzésén, ahol elsajátíthatják többek között az üzletfejlesztés, a stratégiaalkotás, a marketing és a csapatmunka legfontosabb módszereit. Ezek a kompetenciák ugyanis elengedhetetlenek egy vállalkozás elindításához és sikeres működtetéséhez.

Az öt hetes, intenzív akcelerátor programba a legjobb ötleteket prezentáló startupok kerülnek be, a képzés végén pedig demo day-t szerveznek a résztvevőknek, ahol a fiatal vállalkozók potenciális befektetők előtt mutathatják be ötleteiket.

A budapesti állomás helyszínéül ezúttal a Mosaik szolgál, ahol a finn coaching csapat hétfőn fél 10 és 16 óra között izzasztja meg a startuppereket. Az előzsűrizés alapján kiválasztott projektek gazdáinak mindössze három percük lesz arra, hogy meggyőzzék a szakértőket ötletük nagyszerűségéről. A legjobb tíz startup a nap második felében workshopon vehet részt, ahol az oktatóktól megtudhatják, mi a hosszú távú siker titka.

2010-es indulása óta eddig összesen 194 vállalkozás vehetett részt a Startup Sauna inkubátor programjában, és összesen 100 millió USA dollárnyi támogatást szereztek a felkarolt projektek támogatásához.

A rendezvényre a belépés ingyenes, ám a workshopokon csak az előzetesen kiválasztott startupok vehetnek részt.