Irdatlan összeget költenek Orbán barátjának stadionjára

Forrás: vidi.hu

-

Az új kormányrendelet szerint 11 milliárd forintot szánnak a létesítményre, és további 3,85 milliárdot a környezetére. A székesfehérvári sóstói stadion a Videotoné, amelynek a fociklubja Garancsi István tulajdonában van.


Korábban ennél valamelyest kisebb összegről, 9 milliárd forintról volt szó. Igaz, 2016-ra már új stadiont ígértek, a mostani kormányrendelet viszont 2017-ig osztja ki a pénzeket, a 11 milliárdból jövőre 1,5 milliárdot, így 2017-re már csak félmilliárd marad hátra.


A kormány egyúttal intézkedett arról is, hogy a környező Sóstói Természetvédelmi Területet, valamint a vidámparki csónakázótavat is felújítsák. Erre jövőre 2,85 milliárd forintot, 2017-ben egymilliárdot költenének. A beruházó a székesfehérvári önkormányzat, és a munkálatok idén indulnak.

A tervek szerint a jelenlegi stadiont részlegesen lebontják, és helyén egy nemzetközi focimeccsek befogadására is alkalmas építményt, kiszolgáló létesítményeket, valamint parkolót valósítanak meg.

Garancsi István a sportbefektetésen kívül számos más ágazatban is aktív, az ingatlanüzletektől kezdve a pénztárgépeken keresztül a reklámiparig. Orbán Viktor kormányfő kedvenc focicsapata a Videoton, és a székesfehérvári stadionban gyakran mutatkozik együtt Garancsival, valamint a labdarúgó- és közélet más kiemelt személyiségeivel.