Interneten erősítenek a CBA alapítói

-

Az új társaság nem kereskedőcég, de valamennyi CBA-s kulcsember képviselteti magát benne.


Új céget alapítottak a CBA tulajdonosai Online Príma Hungary Kft. néven. A név alapján az új társaság a magyar élelmiszerlánc webáruházához kapcsolódhat – írja a Világgazdaság. A CBA-nál üzleti titokra való hivatkozással zárkóztak el a kérdések elől. Az új cég neve megegyezik a bolthálózat webáruházának nevével, az Onlineprima.hu-val. A webáruház üzemeltetője – honlapja szerint – a City Food Euro Kft., melynek többségi tagja Viszokay Árpád, a CBA központi cégének résztulajdonosa és igazgatósági elnökhelyettese. Viszokay az új társaságban is rendelkezik tulajdonrésszel egy cégén keresztül, de ezúttal a CBA többi kulcsszereplője is helyet kapott a tulajdonosok között. Baldauf László, Breier László, Gyelán Zsolt, Dienes Zoltán, a Lázár testvérek és Krupp József szintén cégeiken keresztül kapcsolódnak az új vállalkozáshoz.

Bejegyzett tevékenységei alapján valószínű, hogy az Online Príma Hungary Kft. nem váltja le az eddigi üzemeltetőt, inkább bekapcsolódik az internetes szolgáltatásba, mivel tevékenységei között nem szerepel az élelmiszer és más termékek kiskereskedelme, melyek a jelenlegi üzemeltető tevékenységei és a házhoz szállítás kulcselemei. Az új cég főtevékenysége a világhálóportál-szolgáltatás, egyéb tevékenységei ugyancsak az IT-t, illetve a kommunikációs területet érintik.

A CBA 2013 elején vágott bele az online kiskereskedelembe, és a City Food Euro Kft. számai alapján évről évre növekvő árbevételt és nyereséget ért el. A társaság árbevétele tavaly 1,36 milliárdnál tartott, igaz, szerény, 27 milliós adózott nyereség mellett. Tavaly 17 százalékkal nőtt az internetes kereskedelem forgalma Magyarországon, túlszárnyalva a hagyományos kereskedelem 5-6 százalékos bővülését. A területen még bőven van fejlődési lehetőség, főként vidéken.