"Helyben vagyunk!" - Megjelent Habonyék első lapja, a Lokál

-

Az ingyenes bulvárlapban hírek vannak, de politika alig. Van nyomtatott és internetes kiadása. A Facebookon már 16-an kedvelik. Reklám még csak mutatóban van benne. Ez a Habony Árpád nevével fémjelzett leendő médiabirodalom első lapja, szlogenje a cikkünk címében is leírt „Helyben vagyunk!”


A Helyi Téma megszűnésével keletkezett piaci rést tölti Budapesten a Lokál, amelynek tervéről először a Heti Válasz írt akkor, amikor hírt adott a Modern Media Group megalakulásáról. A társaság tulajdonosa felerészben Habony Árpád, aki fizetés nélkül ad tanácsokat a miniszterelnöknek, a Fidesznek és a párt több politikusának.

A Lokál első nyomtatott számára a 444.hu figyelt fel, és átlapozva azt találta, hogy minimális politika (és – legalábbis egyelőre – reklám) van benne, bár azt a minapi hírt azért közhírré tette, hogy a Fitch Magyarország felminősítését helyezte kilátásba. A halálbüntetés is téma, a pró és kontra érveket szembeállítva. A 444.hu furcsállja, hogy a kormányzattal nem túl harmonikus viszonyt ápoló RTL Klub műsorvezető szerepelnek a celebrovatban.


A Lokál első Facebook-posztja

Törőcsik Mari: „Engem az Isten a tenyerén hordoz!”http://www.lokal.hu/2015-05-torocsik-mari-engem-az-isten-a-tenyeren-hordoz/

Posted by Lokál on 2015. május 27.

A lap online változata is elindult. A Helyi Téma-örökség jól látszik a helyi hírek mellékletből, amely Budapest mind a 23 kerületéből közöl információkat.


A lap impresszuma