Halkó Gabriella volt cége gyártja a közmédia tehetségkutatóját

-

HÁTTÉR

Az MTVA A Dal című tehetségkutatója is megsínylette az Orbán–Simicska-háborút, úgyhogy most már az Apropó Média szállítja a műsort közel kétszázmillió forintért a köztévének – írja a Nol.hu. Az Apropó résztulajdonosa korábban Halkó Gabriella volt, aki jelenleg a TV2 gazdasági igazgatója és a Szépművészeti-botrányba keveredett Brand Lab Kft. tulajdonosa.


A lap adatigénylésére közölte az MTVA, hogy A Dal adásait nettó 32 millió 650 ezer forintért rendelte meg az Apropó Média Produkciós Kft.-től. Hat adásra szerződtek, így összesen 196 millió forintot fizetnek a műsorért. Ez a Nol.hu szerint valamivel kevesebb, mint amennyit az elmúlt évek korábbi beszállítója, a Simicska Lajos tulajdonában álló Hung-Ister kért.


Az Orbán–Simicska-háború után az állami médiából kiszorították a Hung-Istert, és A Dal gyártása átkerülhetett volna akár az MTVA-hoz is, hogy házon belül oldják meg az előállítást, de a köztévé végül ezt a műsort is a legnagyobb külsős beszállítóra, az Apropó Média Kft.-re bízta.


Halkó Gabriellához köthető az Apropó Média és a Summa Produkció is, korábban ez a két cég Halkó és Blázy András produkciós szakember tulajdonában volt. Mivel Halkót kinevezték a TV2-csoport gazdasági és stratégiai igazgatójának, ő már nem tulajdonos, az év elején eladta tulajdonostársának a részét. Azonban „szakmai tanácsadóként segíti volt cégei új vezetésének munkáját, amíg ők ezt szükségesnek tartják" – értesült a lap a TV2-től.


Az Apropó Média és a Summa Produkció, valamint Kálomista Gábor Megafilm Service Kft.-je az állami média két legnagyobb beszállítója, a két cégcsoport megrendelései meghaladják a kétmilliárd forintot.


A lap emlékeztet: Halkó Gabriella neve legutóbb a Szépművészeti-botrány kapcsán merült fel: Jáksó Lászlóval 2010-ben vásárolták meg Orbán Viktor főtanácsadója, Habony Árpád testvérétől a Marslakók ötletét kidolgozó céget, a Brand Lab Tanácsadó Kft.-t, amely 2013-ban a Szépművészeti Múzeumtól három hónapra bérelt antik festményeket. A műalkotásokat abban a Szerb utcai lakásban tárolták, amelyet Habony volt anyósa bérelt az V. kerületi önkormányzattól.