Ha a Baumaxból kell barkácscucc, siessen, mert végleg bezár

Fotó: MTI/MTVA / Czeglédi Zsolt

-

Áprilisig a cég mind a 14 áruháza lehúzza a rolót Magyarországon. A vállalat az osztrák, cseh és szlovák piacra koncentrál.


A Baumax közleménye szerint a 14 magyarországi áruházat áprilisig sorban bezárják, a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, amelynek kidolgozása folyamatban van. A telephelyek ingatlanjait a XXXLutz Bútorlánc veszi át és hasznosítja a továbbiakban - olvasható a tájékoztatásban.

Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint elmondta: „mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk."

A tájékoztatás szerint a vállalat teljes figyelmével az ausztriai, a cseh és a szlovák piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat akarja új értékesítési koncepcióra átállítani.

A közlemény szerint a Baumax 2014 októberében bemutatott egy új értékesítési koncepciót, amelyre 2015 őszén átállnak az osztrák, cseh és szlovák áruházak. Annak érdekében, hogy a vállalat ezt a célt mielőbb és a folyamatban lévő átszervezéssel párhuzamosan meg tudja valósítani, minden erőforrását összpontosítania kell - írja a Baumax.