Eredményes évet zárt a Magyar Nemzeti Bank tavaly

Fotó: MTI/MTVA / Varga György / MTI/MTVA / Varga György

-

Az Országgyűlésben zajlik a jegybank 2016-os üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitája.


Eredményes évet zárt, törvényi kötelezettségeinek eleget tett a Magyar Nemzeti Bank 2016-ban – mondta a jegybank elnöke. Matolcsy György az Országgyűlésben az MNB 2016-os üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitájában azt mondta: amint Magyarország és a magyar kormány, úgy a jegybank is eredményes, nagyszerű évet zárt 2016-ban.

Az MNB törvényi kötelezettségeinek eleget tett, és teljesítette mindhárom mandátumában megfogalmazott feladatait, így megőrizte az árstabilitást, fenntartotta a pénzügyi stabilitást és támogatta, segítette a kormány sikeres, növekedés-központú, foglalkoztatást bővítő gazdaságpolitikáját.

A jegybank elnöke azt mondta: ahogyan 2013-tól minden évben, az MNB tavaly is sikeres fúziós jegybanki politikát követett, amelyben volt helye az ortodox és az unortodox lépéseknek is.

Tavaly – a nyugati demokráciákban példátlan módon – az MSZP politikai támadássorozatot indított az MNB, a jegybank elnöke és családja ellen, ezek a támadások pedig kivétel nélkül hazugságokra épültek.