Elvesztette frekvenciáját a Gazdasági Rádió, de perel érte

Fotó: Getty Images / moodboard

-

A nyertes pályázó két éve már nyert frekvenciát, de cégével együtt gyorsan túladott rajta. Piaci pletykák már tudni vélik, ki léphet a rádiót valójában nem működtető győztes helyébe.


A Gazdasági Rádió 11 év után elvesztette a budapesti 105,9-es frekvenciáját, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) lepontozta pályázatát, és szakmailag erősebbnek ítélte azt, aki eddig a gyakorlatban még nem működtetett rádiót. A győztes Hang-Adás Kft. tulajdonosa egy személyben Kriczki Andrea, aki két évvel ezelőtt is sikeres volt a médiahatóság előtt.

Akkor siófoki frekvenciára tett szert, ám még négy hónap sem telt el, amikor Echo Penisola nevű cége új tulajdonosokhoz került. A Szivárvány-2 Kft. birtokosai, Treszl József és Treszlné Góczi Mária vették át a Siófoki Polgári Kör Egyesülettől a fideszes vezetésű önkormányzathoz közelálló lap, a Balatoni Polgár kiadását. Treszl József 2005-ben egy időközi helyi választáson a Fidesz jelöltjeként indult egy siófoki képviselői helyért, de egy független riválisa legyőzte. A médiapiacon arról beszélnek, hogy a Hang-Adás Kft. most is csak ugródeszka a valódi befektetőnek, aki meg nem erősített hírek szerint egy kormányhoz közeli kutatóintézet tájáról kerülne ki.

A VS.hu úgy tudja, a Gazdasági Rádiót üzemeltető Műsor-Hang Zrt. egyelőre nem adta fel, továbbra is szállítani szeretné a gazdasági élet híreit a hallgatóknak. Egyrészt a bíróságon megtámadja a médiahatóság döntését, másrészt két másik frekvenciáért is indult a most zajló pályázatokon. A Műsor-Hang Zrt. az elmúlt években többször is tulajdonost váltott, jelenleg a Hungária Értékpapír Zrt., az Alpha Befektetési Holding és a GR Group tulajdonában van.