Egyetemistáknak hirdet ötletpályázatot a jegybank

Fotó: MTI/Máthé Zoltán / MTI/Máthé Zoltán

-

A Magyar Nemzeti Bank célja a pénzügyi tudatosság erősítése.


Az MNB hét hazai vezető felsőoktatási intézmény közreműködésével hirdeti meg "Pénzügyek felsőfokon - Légy kreatív!" elnevezésű, a pénzügyi kultúra és tudatosság fejlesztését célzó hallgatói ötletpályázatát. A pályázaton a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem illetve a Széchenyi István Egyetem hallgatói vehetnek részt. Tavalyhoz képest jelentősen bővült a közreműködő felsőoktatási intézmények köre.

A jelentkezők idén három aktuális pénzügyi témakörből választhatnak: Kamatkockázat kezelése, Pénzügyileg sérülékeny csoportok elérése, illetve a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kalkulátor népszerűsítése.

A pályázatok elbírálásánál a többi között a fő szempont, hogy azok megvalósításával a fogyasztók széles köre váljék elérhetővé, a kidolgozott javaslat szakmailag megalapozott, újszerű és egyedi legyen, továbbá valós piackutatási adatokon alapuljon.

Pályázni egyénileg, vagy maximum 3 tagú csapatban lehet. A pályamunkáknak legkésőbb 2018. március 29-én 16 óráig kell beérkezniük az egyetemekhez. Részletes információk az MNB fogyasztóvédelmi honlapján olvashatóak. Az elbírálás után egyetemenként az öt legígéretesebb pályázati munka készítői lehetőséget kapnak, hogy személyes prezentáció keretében is bemutassák ötletüket.

A 2018 júniusi döntőkön szakmai zsűri választja majd ki az első három helyezettet. A nyertes pályázókat az MNB pénzjutalomban részesíti és megvizsgálja, hogy a koncepció megvalósítható-e és beilleszthető-e a jegybank fogyasztóvédelmi tevékenységébe.