Ebben a magyar cégben nagy fantáziát lát az állam

Fotó: Thinkstockphotos / Macrophotography

-

Majdnem százmilliós tőkebefektetést kap az uniós pénzt kezelő, de állami tulajdonú Széchenyi Tőkealaptól az a magyar cég, amelyik kiskereskedelmi és vendéglátóegységeket támogató szoftvereket fejleszt.


A 2004-es alapítású, pécsi XOFT Kft. felhőalapú, platformfüggetlen szoftverének fő funkciója, hogy annak segítségével az üzlettulajdonosok nyomon követhetik a teljes üzletmenetet. Mivel a rendszer a felhőben működik, nincs nagy hardverigénye, az üzletvezető azonnal, bármilyen okoseszközön keresztül információt tud szerezni a működésről.

Az SZTA közleménye szerint a szoftver minden olyan üzlet számára hasznos megoldást jelent, amelyben pénztárgép üzemel. A termék funkciói közé tartozik többek között a készletnyilvántartás, a különböző online rendszereken (PayPal, OTPay, Barion) keresztüli pénzkezelés, a hűségprogramok levezénylése, a számlázás, a jelentéskészítés vagy a vevők direkt megkeresése.

A mostani, 90 millió forintnyi kockázatitőke-befektetést pedig azért kapta a cég, hogy azt a rendszer bevezetéséhez és elterjesztéséhez szükséges értékesítési és marketingkiadásokra, illetve az alkalmazotti létszám növelésére fordíthassa.