Az Appeninn Holding tulajdonába került az Ü48 Irodaház

-

A vevő a vételárat új részvények forgalomba hozatalával egyenlíti ki.


A Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap és az Appeninn Holding Nyrt. között létrejött megállapodással lezárult az a 4,6 milliárd forintos tőkeemelés, amelynek eredményeként a tőzsdei társaság, az nyrt. tulajdonába került az Ü48 Irodaház - közölte az Appeninn csütörtökön.

Az Appeninn az ingatlanalap által biztosított apport ellenértékét új részvények forgalomba hozatalával egyenlíti ki, amelyek kibocsátási értékét az igazgatóság január 10. záróárfolyamon, 710 forinton rögzítette.

A tájékoztatás szerint a Jones Lang Lasalle értékbecslésén alapuló apportügylet ellenértékét az Appeninn 6 478 874 darab A sorozatú részvény zártkörű kibocsátásával egyenlíti ki, ezek lejegyzése után a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap 13,68 százalékos részesedést szerez a tőzsdei társaságban. Az ügylet zárását követően a Konzum-csoport összesen 53,98 százalékos tulajdonnal rendelkezik majd az Appeninn Holdingban - közölték.

Az Appeninn a megállapodással tulajdonába kerülő 8145 négyzetméteres Ü48 irodaházat bérbeadás útján hasznosítja, a befektetés megtérülését az FHB Bankkal és a Takrékinfóval meglévő hosszú távú irodabérleti szerződések is garantálják - írták. A tranzakcióval a tőzsdei vállalat saját tőkéjét 46 százalékkal, összesen 47 millió euróra növeli, de jelentősen (26,5 százalékkal) javul a vállalat jövedelemtermelő képessége is, köszönhetően az Ü48 irodaház bérbeadásából származó évente közel 1,3 millió euró nettó árbevételnek.

Tájékoztatásuk szerint az Appeninn Nyrt.-nek jelentős fejlődési potenciált biztosít, hogy a Gazdasági Versenyhivatal döntését követően a Konzum-csoport az elmúlt hónapban megszerezte az irányítást a tőzsdei társaság fölött, illetve intézményi befektetőként az OTP Ingatlanbefektetési Alap stratégiai, 5,92 százalékos tulajdont szerzett a társaságban.