Akár kecskét vagy koporsót is vehetünk a NAV árverésein

-

Az internetes felületen szinte bármire licitálhatunk, ha éppen gombostűre és gőzmozdonyra talán nem is.


Az adótartozóktól lefoglalt ingóságokat is áruba bocsátja internetes felületén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, átlagosan a piaci ár feléért. Az éppen most kapható dolgokról készített összeállítást a blikk.hu.

Az oldal a webáruházakhoz hasonlóan működik, többnyire fotó is van a termékről.

Talán a legkülönösebb árucikk egy anyakecske Vas megyéből. A NAV 20 ezer forintra értékelte az állatot, ez azt jelenti, hogy a lábasjószág már 10 ezer forintért elvihető, ha nincs rá más jelentkező. A NAV telefonos értékesítője szerint két kecske volt korábban, de az egyik elpusztult. Ha nem kel el a kikiáltási áron, egy idő után újra megfelezik az árat.Aki nem haszonállatra vágyik, hanem inkább házi kedvencének vásárolna, kutyakabátot is vehet az adóhatóságnál. A 26 ezer forint értékű göncöket már 13 ezerért is el lehet vinni, ha más nem licitál rá.

Jóféle kocsmák kínálatát is veri az italválaszték: külföldi likőrök, de még örmény brandyk között is válogathatunk.

Komplett étterem is nyitható a web­áruházából, dagasztógéptől a kávéfőzőig, éttermi bútorokig van minden. Bár a műanyag vágódeszkát drágán, 15 ezerért mérik.

A zenetanuló fiatalok is rátalálhatnak életük furulyájára, a tehetősebbek pedig ráfuthatnak egy alkalmi, félmilliós festményre is, most éppen Wolsky András öt munkáját kínálják, így stílusosan a Kiszámított és kiszámíthatatlan címűt is.