A videó, amelynek létezéséről a húsipar nem akar tudni

Forrás: Getty Images/iStockphoto

-

Állatvédők titkos felvételeket készítettek arról, mi történik egy naposcsibével élete első napján. Sokkoló képsorokról számolt be a brit Daily Mail.


A filmen látszik, ahogy az apró csibék feje leszakad, miközben még élnek, és ahogy a szerencsétlenebb egyedeket még élve egy fekete zsákba dobják, ha nem tűnnek alkalmasnak a húsipari felhasználásra. A pipiket ezrével tárolják ládákba zárva, sötét helyiségekben.A csibéket tömegesen zúdítják egymás hegyére-hátára, hogy kiválogassák őket, sebesen szánkáznak le a gyártósor futószalagjain, az elpusztult állatok együtt sodródnak az élőkkel. A dolgozók úgy kezelik őket, mintha nem is élőlények lennének. Beoltják őket a vakcinával, és már dobják is tovább az állatokat.

A csibéket a farmokon 40 nap alatt hizlalják fel, amivel sokszor a lábuk fejlődése sem tud lépést tartani, így mozgásképtelenek.

Az Animal Equality állatvédő csoport készítette a filmet, valószínűleg az Egyesült Államokban forgatták, de a Daily Mail megjegyzi, hogy ugyanez a gyakorlat Nagy-Britanniában is. Csibék milliói születnek ezeken a tojásfarmokon, és élik le első és egyben utolsó napjukat a képsorok szerint.