A Maradj Talpon! produceréé lesz a volt Malév-székház

-

Az állami televízióknak és a TV2-nek műsorokat gyártó Show & Game Produkciós Iroda egyik tulajdonosához kerül a volt Malév-székház, a Lánchíd pesti hídfőjénél.


Tulajdonjog-fenntartással történt eladással az Atrium Estate Kft. birtokába kerül a budapesti Széchenyi tér 2. szám alatti egykori Malév-irodaház – tudta meg a VS.hu. A Sofitel Hotellel egy épületben található, 3429 négyzetméter alapterületű, évek óta használaton kívül álló irodaházról van szó. A földhivatali nyilvántartás szerint az eladó az Erste Ingatlanfejlesztő Kft., ám az adásvétel még folyamatban van, a teljes vételárat feltehetően még nem fizette ki a vevő.

Az Atrium Estate Kft. egyetlen tulajdonosa, egyben ügyvezetője Závodszky Zoltán, aki 2011. április 11-én mondott le vezérigazgató-helyettesi pozíciójáról a Műsorszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA). Závodszky a Show & Game Produkciós Kft. alapító ügyvezetője és tulajdonostársa Koós Györggyel és Oláh Károllyal.

A Show & Game a TV2 és az állami televíziók rendszeresen foglalkoztatott műsorgyártója, a produkciós iroda jegyzi többek között a „Virtuózok”, „Az ének iskolája”, a „Legenda”, a „Nagy Duett”, a „Maradj talpon!,” az „Áll az alku”, a „Szálka, avagy a Bagi Nacsa megakad a torkán”, az „Irigyhónaljmirigy show”, a „Mr. és Mrs.”című műsorokat. A Show & Game-nek 2013-ban nem sok kellett, hogy megduplázza előző évi árbevételét: 2 milliárd 160 millió forintos csúcsot ért el.

Az MTVA és a Show & Game közösen gyártotta a Dal Eurovíziós válogató című produkciót, amiért – az Átlátszó birtokába került összesítés szerint – 2012-ben 125 millió forintot fizettek ki. A Show & Game Kft. a – Simicska Lajos érdekeltségeihez is kötődő – Hungister Zrt.-vel közösen gyártotta a Maradj Talpon! című műsort, amelyre 2012-ben az MTVA 745 millió forintot fizetett ki. A Show & Game önállóan gyártotta a Bagi Nacsa/Poén Péntek című műsort, ez 83,8 millió forintba került.


Závodszky Zoltán


A Malév-székház megvásárlásával kapcsolatban kerestük Závodszkyt, de cikkünk megjelenéséig nem reagált kérdéseinkre.

Az ingatlan vételáráról a legutolsó adat 2011-ből való, ekkor 1,7 milliárd forintért hirdette az Atrium House Kft. felszámolója. Ekkor került az Erste Ingatlanfejlesztő Kft.-hez, tőle veszi meg most a Závodszky érdekeltségében lévő Atrium Estate Kft.

Az ingatlan tulajdonosai korábban tehát a következők voltak:

  • a Malév 2004-ig
  • a Property Ingatlanhasznosító Kft. 2006-ig
  • az Atrium House a felszámolásáig, aztán került az Erste Ingatlanfejlesztőhöz.

Az Atrium House-nak a 2010. november 8-án kezdődött felszámolásakor három tulajdonosa volt: a szintén felszámolás alatt lévő Szeviép Szerkezet- és Vízépítő Zrt., a szintén felszámolás alatt lévő Executor Capital Befektetési Zrt., és az Executor Capital Llc..


.


A tulajdoni lap szerint az adásvétel miatt megváltozó új tulajdonosról 2014. május 21-én értesítették a földhivatalt. Ekkor egy hete létezett az Atrium Estate Kft.: a cégbíróság 2014. május 14-én jegyezte be, Závodszky 3 millió forinttal alapította.

Závodszkynak a Show & Game mellett számos vállalkozása fut. Az ő érdekeltsége a Wine and Pasta Kft., amely a győri futballklub komplexumában működő ETO Park Celebration Rendezvényszervező Kft. alapítója. A Wine and Pasta tavaly júniusban vált meg a társaságtól, a közép-amerikai Belize-ben bejegyzett offshore cégnek adta el. Az ETO Park Celebration Kft. ettől függetlenül továbbra is az ETO Park Fitness és az ETO Kalandpark Kft. tulajdonosa.

Závodszkynak vannak még érdekeltségei patikatársaságokban, további produkciós cégekben, a budatétényi Budapest Highland Golf Clubban is vásárolt magának üzletrészt.