A Klubrádió befektetője is megvenné az Origót

-

Egy a magyar médiában a közelmúltig ismeretlennek számító vállalkozás könnyen befutó lehet az Origóért zajló küzdelemben – írja a Népszabadság.


A lap szerint a Brit Media Befektetési Kft. a közelmúltban a Klubrádió befektetőjeként jelent meg a színen és hónapokkal ezelőtt jelezte vételi szándékát a Magyar Telekomnak.

A Népszabadság több forrásból is arról értesült, hogy az Origo értékesítési eljárásában a cég bekerült az utolsó körös ajánlattételi körbe. Tekintettel arra, hogy egy frissen alapított társaságról van szó, ez azt jelenti, hogy a mögötte álló tulajdonosok, vagy azok, akik a háttérből finanszírozzák, nagyon erős ajánlatot tettek. A céget ugyanakkor nem érték el, ahogy a Magyar Telekom sem kommentálta a lap kérdését.


Az Origo eladását június végén jelentették be a szerkesztőség tagjainak. Akkor azt írtuk, hogy a Telekom a teljes portfóliót – vagyis az újságon kívül többek között a Life.hu-t, a freemailt, illetve a LifeNetwork és az OzoneNetwork a tévécsatornákat – egyben akarja értékesíteni.

A „várhatóan sok jelentkező közül” a Telekom egyet fog kiválasztani, és azzal kezdi meg ősszel a részletesebb tárgyalásokat, ám az újság vezetői szerint csak jövőre lesz új tulajdonosa az Origónak.