A KDNP sem ilyen vasárnapot akart

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

A vasárnapi vásárlási tilalmat kezdeményező KDNP parlamenti frakcióvezetője szerint pártjuk eredeti javaslata megengedőbb volt. Harrach Péter a Magyar Hírlapnak adott interjút.


„A KDNP eredeti javaslata sokkal megengedőbb volt, mint a számos egyeztetésen és módosításon átesett, végül elfogadott jogszabály” – fogalmazott a frakcióvezető. Hogy mennyiben volt megengedőbb, azt nem fejtette ki, de megjegyezte, hogy úgy tűnik, egyelőre marad a szigor, és a kormánynak van lehetősége engedményeket tenni.


Azzal kapcsolatban, hogy nemcsak a nagyobb vállalatok, de például a Liga Szakszervezetek is ellenzik a törvényt, azt mondta, ebből is látszik, hogy vannak olyan érdekvédő szervezetek, amelyek nem töltik be a feladatukat. Szerinte egy ilyen kérdésben, a baloldali pártokkal együtt a munkavállalók oldalára kellene állniuk, megnyilatkozásaikkal mégis a munkaadóknak kedveznek. „Ez megdöbbentő, de én már semmin sem csodálkozom” – mondta Harrach.

Szerinte egyébként a statisztikai adatok is azt mutatják, hogy nem járt elbocsátásokkal az intézkedés, mert az ágazat munkaerő-hiánnyal küszködik.

Harrach a bevándorlásról és a halálbüntetésről is beszélt.