A győri ETO Parkot is utolérte a Quaestor-botrány

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

Minden második üzlet üres az állami támogatással épült győri bevásárlóközpontban. A „kegyelemdöfést” a CBA adta, kivonult a plázából. Az önkormányzat nem tehet semmit az élményközpontért, elég lenne neki a sportklub is, amely a napokban elvesztette egyik legnagyobb támogatóját.


A bevásárlóközpont tulajdonosa azt ígérte évekkel ezelőtt, hogy bérlőkkel tölti fel a házat. Ez sajnos nem így történt” – nyilatkozta a Kisalföldnek Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója annak kapcsán, hogy a CBA is otthagyta a Quaestor győri bevásárlóközpontját. Az Alexandra könyvesboltján, egy gyógyszertáron, egy postán és egy okmányirodán kívül ez számított az egyik legnagyobb vonzerőnek – írta a Mandiner.hu.Már a beruházás kezdetekor kérdéses volt, hogy kell-e egyáltalán Győrnek még egy bevásárlóközpont. Összesen mintegy 30 milliárdos projektbe kezdtek a Győr külterületén álló stadionban. 17 hektáron, 23 ezer négyzetméteren üzletek, 7 ezer négyzetméteren irodák épültek 2009-ben a Magyar Fejlesztési Bank 17 milliárd forintos támogatásával, 1,36 milliárd forintból pedig hotel épült. Az ETO Park az Árkád után Győr második legnagyobb bevásárlóközpontja lett. Kihasználtságát tekintve azonban az utolsó helyen kullog, az üzlethelyiségek fele üresen áll. A Mandiner.hu több győrit is megkérdezett, egyikük, egy tanár azt mondta: „A benyomásom az volt, hogy egy rosszul marketingelt, igényfelmérés nélküli, amúgy nívós helyet hoztak ott össze, aminek egyáltalán nincsen kitalálva a funkciója. Szomorú látvány az egész.

Erről is a Quaestor tehet?

A Quaestor-botrány kirobbanása után csődvédelmet kért a Győri ETO FC Kft., csütörtökön pedig lemondott az ügyvezető igazgató, Ökrös András. Az Audi nem szponzorálja tovább a klubot; Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint külföldi befektetők menthetik meg a csapatot. Borkai Zsolt polgármester elmondta: közpénzből nem támogatják a profi futballt, de a város beáll a klub mögé, a sportlétesítményeket is átvenné. „Az önkormányzat nyilván nem veheti át sem a bevásárlóközpontot, sem a szállodát” – mondta a polgármester a Kisalföldnek. A pénteki közgyűlésen a győri városvezető arról beszélt, hogy „ETO-ügyben ördöngös jogi helyzet alakult ki, ezért még segíteni is nehezen tud az önkormányzat”. Borkai szerint még így is lenne befektető, aki átvenné a klubot, de a mostani tulajdonos nem fogadta el az ajánlatot.

A Mandiner.hu megkereste az ETO Park vezetését is, egyelőre nem nyilatkoznak az ügyben.