Áfacsökkentést és ingyenes wifit javasol Deutsch a kormánynak

-

Az internetezés áfájának 18 százalékra csökkentését, minden magyarországi településen hozzáférhető ingyenes wifi-szolgáltatás kiépítését, valamint átfogó digitális köznevelési stratégia megalkotását javasolják az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) alapján – jelentette be Deutsch Tamás, a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos.


Deutsch az InternetKon záró szakmai konferenciáján elmondta: a konzultáció során a polgárok világossá tették, hogy az internet legyen biztonságos, hozzáférhető és megfizethető mindenki számára Magyarországon, nagyobb szerepet kapjon az oktatásban, valamint a kormányzat minél többet tegyen a digitális gazdaság és a közigazgatás fejlesztése érdekében.

A Népszabadság. pénteken arról írt, hogy a már meglévő ezerháromszáz e-Magyarország-pontnál, valamint a települések leginkább látogatott közösségi terénél, polgármesteri hivatalok környékén alakítanák ki a wifiket. A projekt költsége meghaladhatja az egymilliárd forintot.