Rogán: Vasárnap ne dolgozzon senki!

-

Mégis támogatja a vasárnapi zárva tartás ötletét a Fidesz. A frakcióvezető szerint nem állnának meg a boltoknál, általános tilalmat akarnak.


Feltételekkel és módosításokkal, de támogatja a Fidesz a KDNP törvényjavaslatát az üzletek vasárnapi zárva tartásáról - mondta újságíróknak hétfőn Rogán Antal frakcióvezető. A képviselőcsoport Rogán szerint azt szeretné, ha vasárnap senkit nem lehetne dolgoztatni, ennek első lépése lenne az üzleti, kereskedelmi szférában a vasárnapi munkavégzést megtiltó törvény.

Rogán szerint ugyanakkor lennének kivételek, például a karácsony előtti, adventi időszak, hiszen az üzletek nem mondhatnak le az ilyenkor keletkező bevételről. Ebben az esetben azonban plusz pénz járna az alkalmazottaknak.

A KDNP javaslata szerint - amelynek vitája szerdán kezdődik a parlamentben - csak azok a 400 négyzetméternél kisebb alapterületű boltok lehetnének nyitva vasárnap, ahol a tulajdonos, vagy annak családtagja dolgozik. A javaslat kritikusai szerint mindez csak arra szolgál, hogy visszaszorítsa a nagy áruházláncokat.