Háború a szomszédban és a legmeghatóbb csók - az év eseményei képekben

Fotó: AFP / VASILY MAXIMOV

Önjelölt szuperhős, történelmi kubai béketárgyalások és büszke transznemű énekes segít, hogy ne csak az ukrán háborúra, az Iszlám Állam kegyetlenkedéseire és a környezeti csapásokra emlékezzünk 2014-ből.


Az északkelet-szíriai Deir Ezzor egyik utcája, ahol a felkelők szerint a Bassár el-Aszad elnök kormánykatonáinál is kegyetlenebb dzsihadisták felett arattak győzelmet az ellenzékiek.


Bolgár férfiak táncolnak Kaloferben a Tundzha folyó vizében vízkeresztkor. Az ortodox hagyomány szerint, aki ilyenkor a felszentelt jeges folyóban fürdik, azt szerencse kíséri az évben, és elkerülik a betegségek.


Batman-jelmezes férfi Rio de Janeiro Metro nevű szegénynegyedében a brazil rendezésű labdarúgó-világbajnokság előtt. A férfi a kormány szegényeket sújtó politikája és a korrupció ellen tiltakozott.


Ellenzéki tüntetők Molotov-koktélt dobnak a rohamrendőrökre Kijevben. Viktor Janukovics elnök hatalmát ugyan sikerült megtörniük a felkelőknek, azonban az országban továbbra sincs béke.


Holttest fekszik a földön az indonéziai Sinabung vulkán kitörése után.


VIharos tenger a dél-angliai Newhavenben. Az Angliát sújtó viharok miatt 8000 háztartás maradt áram nélkül.


A 2014-es téli olimpia rendezési jogát az oroszországi Szocsi nyerte. Az orosz vezetést számtalan kritika érte a minden idők legdrágább olimpiai beruházásai körüli korrupciógyanús ügyek miatt.


Muszlimokra vadászó szélsőségesek a Közép-afrikai Köztársaságban, ahol vallási villongások következtében többtucatnyian vesztették életüket.


Shia LaBeouf a 64. Berlini Filmfesztiválon a Nimfomániás című film vetítése előtt.


Oscar Pistorius paralimpiai bajnok dél-afrikai rövidtávfutó a tárgyalóteremben. A sportoló 2013. február 14-én otthonában agyonlőtte barátnőjét, a modell Reeva Steenkampot, állítása szerint azért, mert betörőnek nézte. 2014. szeptember 12-én gondatlanságból elkövetett emberölésért bűnösnek találták.


Menekültek ülnek egy kerítés tetején a sapnyol fennhatóságú marokkói Melilla városban.


Kétéltű járművek partraszállást gyakorolnak a dél-koreai - amerikai közös hadgyakorlaton Szöultól 270 kilométerre délre. Észak-Korea válaszul harckészültségbe helyezte hadseregét.


476 emberrel a fedélzetén április 16-án, Dél-Korea délnyugati partjainál elsüllyedt egy komp. Az ország történetének legsúlyosabb hajóbalesetében 304 ember, többségében középiskolások vesztették életüket, 10 holttest a mai napig nem került elő.


Az osztrák Conchita Wurst nyerte meg a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált.


Az 1956-os forradalmat követő megtorlások miatt felbujtóként, több emberen elkövetett emberöléssel és bűnpártolással megvalósított háborús bűntettel vádolt Biszku Bélát, korábbi belügyminisztert a bíróság öt és fél év szabadságvesztésre ítélte első fokon, nem jogerősen.


Egy apa csókolja meg kimenekített fiát, miután egy bányakatasztrófában 140-en vesztették életüket a törökországi Manisában.


Tüntetők élő láncot alkotva tiltakoznak a német megszállási emlékmű felállítása miatt. Az emlékmű végül július 20-án éjszaka készült el.


Rohamrendőr könnygázgránáttal és gumibottal Isztambulban a Taksim téri tüntetések egyéves évfordulóján.


János Károly király (balról) megromlott egészségi állapotára hivatkozva lemondott a spanyol trónról fia javára, aki IV. Fülöp néven uralkodik tovább.


Lukas Michul, a Dream Walkers csoport tagja extrém kötélugrást hajt végre a görögországi Zakynthos Navagio strandja felett. A csoport célja, hogy egyedülálló természeti és épített környezetekben hívják fel a figyelmet az adott terület turisztikai jelentőségére.


A brazíliai labdarúgó-világbajnokságot Németország nyerte, de sokan már nem is emlékeznek a döntőre, csak a mára mémmé vált Luis Suarezre, akit eltiltottak, mert megharapta egyik ellenfelét.


A spanyolországi Sabucedóban négyszáz éve minden évben vadlovakat hajtanak a hegyekből a Rapa Das Bestas fesztiválra, ahol a vadászok, azaz az aloitadoresek befogják őket, így biztosítva az állatutánpótlást, és bizonyítva bátorságukat.


Az izraeli tüzérség egyik ágyúja tüzel a Gázai övezet határán egy palesztin légicsapásra válaszul.


298 utas vesztette életét, amikor feltehetőleg oroszbarát szakadárok lelőttek egy Hollandiából Malajziába tartó utasszállító repülőgépet Kelet-Ukrajna polgárháborútól sújtott részén.


Egy detonáció helyszíne 2014. augusztus 1-jén, miután az előző este egy föld alatti gázvezeték szivárgása miatt több helyen is robbanás történt a tajvani Kaohsziung kikötővárosban.


Egy palesztin család menekül az izraeliek által rommá lőtt Beit Hanounból a Gázai övezetben. Izrael jelezte, hogy minden gázai rakétatámadást keményen megtorol.


Résztvevő a spanyolországi Bunolban, ahol minden évben megrendezik a Tomatina fesztivált, a világ legnagyobb paradicsomcsatáját.


Egy menyasszony pózol a világ első víz alatti fotóstúdiójában Sanghajban.


2014. szeptember 18-án Skóciában népszavazást tartottak az országnak az Egyesült Királyságtól való függetlenségéről. A szavazók többsége az Angliával, Walesszel és Észak-Írországgal való unió fenntartása mellett foglalt állást.


Nők milliói követték figyelemmel, ahogyan George Cloney Velencében örök hűséget fogadott a brit-libanoni Amal Alamuddinnak.


Rendőrök pihennek Hongkongban, ahol a "Foglald el a központot!" polgári engedetlenségi mozgalmat támogató tüntetők bénították meg a belvárost. A diáktüntetésnek indult tiltakozás szabad választásokat követelt Honkongban.


Orbán Viktor miniszterelnök és Hende Csaba honvédelmi miniszter egy amerikai-magyar hadgyakorlaton Öskün, ahol egy esetleges ukrajnai beavatkozást szimuláltak a katonák.


Ebolaáldozatot temetnek el a Sierra Leone-i Waterlooban. A vérrel és testnedvekkel terjedő járvány negyven évvel ezelőtti felfedezése óta az idei a legsúlyosabb fertőzés, amely Afrika-szerte több mint 1400 áldozatot követelt.


517702763

Etnikai tüntetéssorozat indult az Egyesült Államokban, miután egy fegyvertelen, 18 éves fekete fiút, Michael Brownt augusztus 9-én lelőtt egy fehér rendőr.


Az Iszlám Állam fegyveresei egy robbanás közvetlen közelében a török határon.


Kormányellenes tüntetés résztvevői világítanak mobiltelefonjukkal a budapesti Erzsébet hídon. A többezres tömeg az internetadó bevezetése ellen tiltakozott.


Mickey Rourke kiütéssel nyert Moszkvában az Elliot Seymour elleni profi boxmeccsen. Később kiderült, hogy a 62 éves színész kamumeccsen ütötte ki ellenfelét: Seymourt lefizették, hogy veszítsen.


Raúl Castro kubai elnök felszólal a kubai parlament ülésén Havannában. A törvényhozás jóváhagyta a viszony normalizálását az Egyesült Államokkal, illetve az 1961-ben megszakított diplomáciai kapcsolatok helyreállítását célzó lépéseket.